HEEMSKERK - Over twee weken, op 17 en 18 juni vindt de tweede editie van het ITQ DSS NK kwalificatietoernooi Beach Handball plaats.
Beach Handball is snel, spannend en spectaculair voor de sporters maar ook voor het publiek om te zien. Een weekend lang wordt er op Sportcomplex Assumburg gestreden om kwalificatiepunten voor het Nederlands Kampioenschap.

Op zaterdag strijden de Senioren en de A- en B jeugd om de punten. Op zondag is het de beurt aan talenten van de C- en D jeugd. Beide dagen vanaf 09.00 uur tot ongeveer 19.00 uur. Spectaculaire acties, vliegertjes en pirouettes zullen in het zand te zien zijn, wat de sport erg leuk maakt om te bekijken.

Het evenement heeft niet alleen een sportieve inslag. DSS toont zijn maatschappelijke betrokkenheid door ook dit jaar Gouden Dagen Heemskerk uit te nodigen voor het toernooi. Mensen vanuit de verzorgingstehuizen en vanuit de wijk zijn op zaterdag te gast bij DSS en zullen worden voorzien van een natje en een droogje, waarbij aandacht en gezelligheid voorop staan. Burgemeester Luijten heeft aangegeven, graag een kopje koffie mee te drinken.

Dat het een leuk ’beach-weekeinde’ gaat worden, daar gaat de organisatie vanuit. Tussen de wedstrijden door hangt er een echte festivalsfeer. Food & drinks, een gezellig terras en lekkere muziek maken van dit toernooi een echt feest in zomerse sferen. Iedereen is dan ook van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen op ons complex.
DSS is haar sponsors en de Gemeente Heemskerk dan ook zeer dankbaar voor hun bijdragen aan het toernooi. Het laat weer eens zien hoe samenwerking in de regio garant staat voor mooie sportieve initiatieven!

Wil je ook kennis maken met deze sport, kom dan vooral kijken tijdens het weekend van 17 en 18 juni en laat je verrassen! Vrijblijvend een proeftraining is ook altijd mogelijk, meld je dan aan bij beach@dsshandbal.nl en wij nemen contact met je op.

Spelregels
Een Beach Handball-wedstrijd duurt 2 x 10 minuten, met daartussen 5 minuten rust. Elke helft heeft een winnaar nodig. In Beach Handball spreekt men niet van een helft maar van een set. Het team dat twee sets heeft gewonnen, is de winnaar van de wedstrijd. Wanneer elk team één set heeft gewonnen staat de stand gelijk. Dan wordt er gebruik gemaakt van een shoot-out: beide teams spelen met 5 spelers om-en-om individueel een ‘break-out’ tegen de doelverdediger.

Beach Handball wordt gespeeld met 3 veldspelers en 1 doelverdediger en heeft maximaal 4 wisselspelers. . In de aanval staan er vier spelers, verdedigend zijn dat er drie en een keeper.

Het groot verschil met het reguliere handbal is de puntentelling. Deze maakt het spel nog spectaculairder want bij een gewoon doelpunt scoort men 1 punt. Bij een spectaculair doelpunt (bijvoorbeeld een ‘vliegertje’, pirouette, 6m.-worp of doelpunt van de doelverdediger) scoort men 2 punten.