CASTRICUM - Start to Run maakt van beginnende lopers in zeven weken een hardloper! Met deze cursus van de Atletiekunie leer je op een verantwoorde manier hardlopen.


De cursus duurt zeven weken en in de zevende week doen de deelnemers mee aan de Start to Finish loop: ongeveer 25 minuten non-stop hardlopen. De deelnemers waarderen het dat ze niet alleen starten met hardlopen, maar samen met een groep beginnen met deze eerste stap. Het programma bestaat uit een wekelijkse training bij de club en daarnaast kan de deelnemer met een audiocoach een tweede training volgen. De deelnemers krijgen tijdens de cursus elke week een mail met daarin het huiswerkschema, informatie over hardlopen, motivatietips en vooral veel aanmoediging.

Begeleiding

De trainers Monique van Wijngaarden en Piet-Hein Twisk begeleiden en coachen de deelnemers aan dit programma. Zij doen dit al enkele jaren met veel plezier. Ze geven de Start to run-deelnemers tips over onder andere loophouding- en techniek.

Trainingsdag en tijd

De trainingen zijn op zaterdagochtend, van 9.30 - 10.45 uur.

Locatie

De start en finish van de trainingen is bij de atletiekbaan van AV Castricum aan de Zeeweg 4. Je traint vanaf daar in de duinen, wat de trainingen afwisselend maakt.

Prijs

Deelnemers betalen slechts € 52,50 en ontvangen daarvoor een startpakket met Runner’s World gids, een magazine met tips over beginnen met hardlopen en audiocoaching in de App.

Aanmelden

Op 9 september start een nieuwe groep Start to Run bij AV Castricum. Ervaringen van andere deelnemers zijn te lezen op www.avcastricum.nl/starttorun. Op die website staat ook een aanmeldlink.