VELSEN - Vrijdag 7 juni ontvangt honk- en softbalvereniging Rooswijk het Nederlandse softbalteam U16 op haar sportpark in Velsen-Noord. De selectie tot 16 jaar speelt om 19.00 uur een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten. De wedstrijd geldt als voorbereiding op het Europees Kampioenschap dat van 29 juli tot en met 3 augustus wordt gehouden in de Kroatische hoofdstad Zagreb.


Europees Kampioen
Inzet voor de ploeg van bondscoach Ilja Hardewijn in Zagreb is prolongatie van de Europese titel. In 2017 wist Nederland met groot vertoon Europees Kampioen te worden door 9 van de 10 wedstrijden te winnen en in de finale het sterke Tsjechië met 4-2 te verslaan. Dit jaar loopt de route via wedstrijden tegen Oekraïne en Polen richting de finale tegen mogelijke rivalen als Italië en Tsjechië. De coaching staff bestaat, net zoals twee jaar geleden, verder uit Wessel Brocken, Suzanne Poelgeest en Kay van Schie.


Terug op het nest
Bijzonder aan de wedstrijd op sportpark Rooswijk, is dat dit voor één van de speelsters van het Nederlandse team een thuiswedstrijd is. Manager Hardewijn maakte onlangs zijn 24-koppige voorselectie bekend. Een van de speelsters in deze selectie is Anouk Boontjes. De veertienjarige Velsen-Noordse startte haar softbalcarrière bij hsv Rooswijk en verhuisde via het Haarlemse DSS naar Amsterdam Pirates waar zij zich in de kijker speelde voor het Nederlandse team. Met de wedstrijd vrijdag, keert Anouk dus weer voor eenmaal terug op het oude nest.


Wedstrijd van formaat
Het is niet de eerste keer dat Rooswijk een wedstrijd van formaat aanbiedt op het sportpark. Eerder al was Rooswijk gastheer voor het EK pupillen en in 2014 ontving Rooswijk het Nederlandse Dames softbalteam, dat in voorbereiding op het WK een oefenwedstrijd speelde tegen Nieuw Zeeland. Ook het Nederlandse dameshonkbalteam speelde meerdere oefenwedstrijden op het sportpark in Velsen tegen het eerste honkbalteam van Rooswijk. De wedstrijd van vrijdag 7 juni is gratis toegankelijk .