NIJMEGEN - Voor NEC raakt de top vijf langzaam aan uit zicht nu de club voor de derde keer op rij niet wist te winnen. Zondagmiddag speelde men in De Goffert met 1-1 gelijk tegen Telstar.

Grote kansen bleven lang uit in de eerste helft en pas kort voor rust wordt de ban gebroken. Na een corner is het basisdebutant Lesley Bakker die die ongelukkig zijn eigen doelman Jasper Schendelaar passeert.

Het lukt NEC ondanks die voorsprong niet om het spel naar zich tot te trekken en de ploeg van Rogier Meijer moet toezien hoe Telstar sterker wordt. Zo moet keeper Branderhorst zich al strekken om een poging van El Yaakoubi onschadelijk te maken. Kort daarna moet echter ook hij capituleren als Glynor Plet een corner tegen de touwen kopt. Telstar krijgt vervolgens nog kansen via regeling en Plet, maar mag in de slotfase ook de handjes dicht knijpen als Schendelaar weet te redden bij een reuzekans voor Okita.