HEEMSKERK - Zaterdag 14 januari mocht de hele nationale selectie van TOSS in actie komen.

Zaterdagochtend was het eerst de beurt aan de pupillen, ze turnden hun tweede plaatsingswedstrijd in Amsterdam. Dit zijn teamwedstrijden waarbij ze als team worden beoordeeld maar waarbij de individuele resultaten bepalen of ze nog doorstromen naar de districtfinale. Normaal bestaat het team uit zes meiden, door vakantie en ziekte bestond het team zaterdag uit slechts drie meiden, te weten Tamar Möhlmann, Elaia Boot-Olazabal en Mette de Beer. Dit zorgde voor wat extra zenuwen wat vooral te merken was bij de balk waardoor ze helaas alle drie een val moesten incasseren. Vloer ging super goed bij alle drie de meiden. Alle nieuwe elementen werden gehaald en er werd netjes geturnd. Helaas viel Mette bij haar eerste sprong, gelukkig ging de tweede goed en behaalde ze mooie punten. Tot slot ging brug bij alle drie de meiden echt super goed. Mooie oefeningen, voor Mette zelfs een 12,800 en Tamar sloot af met een fraaie salto. De meiden eindigden met z'n drieën als vijfde.

Zaterdag mochten ook de junioren en senioren van de nationaal selectie weer aan de slag, ditmaal in Vianen.
Eerst waren de junioren in divisie twee aan de beurt, voor TOSS deden Vera Rijnberg en Lilly van Rems mee. Ze begonnen op brug waarbij Lilly een redelijk goede oefening turnde en beloond werd met een ruime 10. Vera had wat minder geluk en moest hier twee maal een val incasseren. Vera turnde een prima balk oefening, maar viel hier ook eenmaal. Lilly kon door een grote wiebel een combinatie van twee elementen helaas niet maken. Op vloer en sprong turnden beide mooie oefeningen en lieten ze goede verbeteringen zien.
Lilly eindigde als achtste en Vera als vijftiende.

In de avond mochten de senioren hun wedstrijd turnen. Hier vertoonden namens TOSS Emily Six, Irma Warns, Seline Zwanikken en Marijn Snijders hun kunsten. In baan 1 begonnen Irma en Emily op sprong, waar ze allebei nette sprongen lieten zien. Op brug had Irma een mooie oefening, Emily had helaas allebei haar handstanden niet gehaald, waardoor ze een punt miste in haar score. Daarna was het tijd voor balk, waar nette oefeningen werden neergezet. Seline turnde vandaag door een blessure aan haar elleboog alleen op balk. Haar oefening was hierdoor ook niet compleet, maar ze heeft hem alsnog strak geturnd. Emily en Irma sloten de wedstrijd af op vloer. Emily turnde super nette series, maar had doordat ze ziek was geweest net te weinig energie. Irma begon heel sterk op vloer, maar viel helaas met haar laatste serie. Uiteindelijk zijn Irma zevende, Emily elfde en Seline vijftiende geworden.

Marijn begon in baan 2 op brug, waar ze haar sporen achterliet op de legger. Ze turnde een vloeiende oefening. Balk ging helaas minder goed. Ze viel met haar arabier en ze had een minder mooie afsprong. Ze sloot haar wedstrijd goed af met een mooie sprong en op vloer nette series en soepele draaien. Ze is uiteindelijk elfde geworden.

In het weekend van 11 en 12 februari zijn de laatste plaatsingswedstrijden voor de nationale selectie. Voor de pupillen wederom in Amsterdam en voor de junioren en senioren in Reusel. Hier wordt bekend welke turnsters zich hebben geplaatst voor de halve finale.