ZANDVOORT - Lexence Zandvoort is afgelopen zondag 9 juni opnieuw landskampioen geworden in de KNLTB Eredivisie Gemengd. Na een overtuigende overwinning op LTC Naaldwijk trok de thuisploeg aan het langste eind voor hun tweede titel op rij.

Voor de tweede keer achter elkaar heeft Lexence Zandvoort de Eredivisie Gemengd gewonnen. Dit jaar was het extra bijzonder omdat het team in eigen huis het kampioenschap wist te winnen. Bij een voorsprong van 4-1 en de winst van de eerste set in het herendubbelspel was titelprolongatie een feit. Scott Griekspoor over de overwinning: "Winnen voor eigen publiek is heel speciaal. We willen ze ook echt hartelijk bedanken voor de geweldige steun en vind het daarom echt leuk om twee weken in het jaar 'thuis' te spelen met een soort Davis Cup-sfeer. Als je alle mensen op de tribunes ziet dan voel je die extra steun in je rug tijdens de wedstrijden." Onder leiding van coaches Dick Suijk, Hans Schmidt en Raoul Snijders bezorgde het team – bestaande uit Quirine Lemoine, Arianne Hartono, Daniëlle Harmsen, Lesley Kerkhove, Tallon Griekspoor, Scott Griekspoor, Botic van de Zandschulp en Yannick Mertens – het publiek een onvergetelijke dag op hun eigen tennispark.

Na de eerste wedstrijd stond de thuisploeg direct achter. Richel Hogenkamp zette Naaldwijk op voorsprong door zich langs Lesley Kerkhove te knokken. Achteraf zou blijken dat het voor Naaldwijk bij één zege zou blijven. Namens Lexence Zandvoort winnen Quirine Lemoine, Tallon Griekspoor en Scott Griekspoor en is de tussenstand 3-1 na de singels. Scott Griekspoor moest alles uit de kast halen om als winnaar uit de strijd te komen. Hij won de eerste set, verloor vrij simpel de tweede set en leek in de wedstrijdtiebreak – een tiebreak tot 10 punten wordt als 'derde' set gespeeld – hard op weg naar een verliespartij. Griekspoor werkt echter knap een 1-6 achterstand weg inclusief een wedstrijdpunt op 8-9. Op 10-9 krijgt hij zijn eerste wedstrijdpunt en benut het in stijl met een ace. Na winst (6-1, 6-3) van Lemoine en Harmsen in het damesdubbelspel stond het 4-1. Zandvoort had vervolgens slechts één set nodig voor de titel. Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp winnen voor de volgepakte tribunes in no time de eerste set van hun herendubbelspel en dus direct het kampioenschap.

"Wat een feestje, zowel voor de neutrale kijkers als voor het thuispubliek", spreekt Erik Poel, algemeen directeur van de KNLTB voorafgaand aan de prijsuitreiking. "Een groot dankjewel aan Zandvoort voor de organisatie dit weekeinde. Gisteren toen we hier kwamen, stond het blank en is er supersnel gewerkt om de banen speelklaar te krijgen." Waar zaterdag het weer nog voor zeer lastige omstandigheden zorgde, was het zondag tijdens de finale zonovergoten met een heerlijke sfeer op TC Zandvoort. Met de winst was het tevens de derde keer in vijf jaar dat Lexence Zandvoort de titel pakt.

De Eredivisie Gemengd is dé gelegenheid om de beste competitieteams van Nederland van dichtbij in actie te zien. Aan de Eredivisie Gemengd nemen nationale en internationale toppers deel die normaal hun geld verdienen op de ATP/WTA-tour. Er zijn zeven reguliere speelrondes die worden gevolgd door een play-off weekend.

Over TC Zandvoort
TC Zandvoort is opgericht in 1951 en werd in de jaren '90 van de vorige eeuw omgedoopt tot de naam die het nog steeds draagt: Tennispark De Glee. De club ligt prachtig gesitueerd in de duinen van Zandvoort en heeft op dit moment meer dan 900 leden. Naast de vele recreanten, heeft de club door de prettige samenwerking met onze Tennisschool een mooi aanbod voor beginnende jeugd, talentvolle jeugd en topspelers om door te groeien naar de hoogste competities.