HEEMSKERK - Na een zeer lastig corona jaar waarin zeer weinig nationale wedstrijden doorgang hebben kunnen vinden zij wij ontzettend blij dat dit jaar de Challenge Cup en daarmee ook het Nederlands Kampioenschap door kunnen gaan.

De KNSB Challenge Cup, het grootste kunstrij-evenement op Nederlandse bodem vindt dit jaar plaats van 24 t/m 27 februari in Tilburg. Het IJssportcentrum in Tilburg is voor de komende drie jaar het toneel van de Challenge Cup. Dit jaar wordt de Challenge Cup gecombineerd met het Nederlands Kampioenschap kunstrijden.

Kunstrijvereniging De Drechtsteden Dordrecht zal op dit internationale toernooi vertegenwoordigd zijn met 7 deelnemers in 3 verschillende categorieën. Deze kunstrijdsters hebben zich allemaal gekwalificeerd voor dit toernooi door op nationale en internationale wedstrijden goed te presteren

In de categorie Advanced Novice heeft de 14-jarige Sharon Luit uit Heemskerk zich gekwalificeerd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap/Challenge Cup.

Sharon liet het hele jaar een mooie progressie in haar küren zien. Ze reed in de afgelopen maanden internationale ISU-wedstrijden in Dortmund en Oberstdorf. Zij zal zich In Tilburg wederom moeten meten met een zeer sterk internationaal veld.