VLAARDINGEN - Er moest hard voor geknokt worden, maar uiteindelijk wist ODIN '59 ook in het uitduel bij Zwaluwen in Vlaardingen de winst te pakken en de ongeslagen status vast te houden. De ploeg van Richard Plug zegevierde met het kleinst mogelijke verschil: 0-1.


Met dertien punten uit vijf duels behouden de Heemskerkers zodoende de koppositie. In Vlaardingen zorgde invaller Mounir Mounji voor de enige treffer van de wedstrijd. Mounji moest al na een klein half uur de geblesseerde Richie Zenga vervangen en stond nog geen tien minuten in het veld toen hij met een van richting veranderd schot de 0-1 liet aantekenen.

ODIN '59 moest nadien alle zeilen bijzetten omdat de thuisploeg de nodige energie in het duel gooide. De Plug-equipe wist er echter regelmatig onderuit te voetballen en leverde de juiste strijd die nodig was in de wedstrijd. Terwijl Zwaluwen steeds meer aandrong leverde dit in de slotfase zelfs nog enkele goede kansen op voor de thuisploeg, maar geen doelpunten op. Met drie punten en het houden van de nul was de blijdschap aan Heemskerkse kant bij het laatste fluitsignaal dan ook groot.