WERKENDAM - Hoewel Koninklijke HFC het seizoen op een zevende plaats zal eindigen in de Tweede Divisie, blijkt men de best presterende ploeg na de winterstop. Zaterdag wist men de goede reeks te verlengen met een 2-3 overwinning op Kozakken Boys.


De ploeg van trainer Gertjan Tamerus won na de winterstop tien van de vijftien wedstrijden. Alleen tegen Noordwijk en De Treffers werd er verlies geleden. In Werkendam was de 2-3 tegen Kozakken Boys slechts een zwakke afspiegeling van de ware kansenverhouding want de Haarlemmers bleken veel sterker.

De thuisploeg kwam al binnen het kwartier met tien man te staan na een rode kaart voor Keukens die een harde charge uitvoerde op de enkles van André Morgan. Koninklijke HFC kreeg daarna voldoende mogelijkheden, maar voor de rust wist alleen Sietse Brandsma het net te vinden.

Kort na de rust kon Zakaria Eddahchouri van dichtbij de 0-2 binnen tikken en leek het duel gespeeld, maar de tien van Kozakken Boys wisten via Lommers wat terug te doen. Met zijn tweede van de middag wist Brandsma het verschil were te verruimen. Ook Lommers scoorde nogmaals, maar verder liet Koninklijke HFC, dat zaterdag de competitie afsluit met een thuiswedstrijd tegen FC Lisse, het niet komen.