HAARLEM - Koninklijke HFC steekt in een prima vorm na de coronastop. Vlak nadat koploper Katwijk werd verslagen won de ploeg van trainer Gertjan Tamerus ook de topper tegen het Amsterdamse AFC (1-0). De Haarlemmers passeren daardoor de Amsterdammers op de ranglijst en staan gedeeld tweede.

Het was een verdiende overwinning al was de eerste kans van de wedstrijd voor AFC. Keeper Michaelis wist echter Kenny Teijsse van het scoren af te houden. HFC kreeg vervolgens kansen via Sietse Brandsma en Gerry Vlak en scoorde na 35 minuten door Wessel Boer.

Ook na de rust was de thuisploeg de betere en bleef gemakkelijk overeind. Het AFC van trainer Ulrich Landvreugd kon nooit een vuist maken en mocht blij zijn dat Vincent Volkert de score niet meer opvoerde.