HAARLEM - Koninklijke HFC is zaterdag, zei het met de nodige moeite, voor de zevende keer op rij ongeslagen gebleven. In eigen huis won de ploeg van trainer Gertjan Tamerus in een bijzonder matig duel met het kleinst mogelijke verschil van het laaggeklasseerde Scheveningen: 1-0.


Over de wedstrijd kunnen wij heel kort zijn, want het was niet veel wat beide ploegen aan het publiek lieten zien en de mogelijkheden waren dan ook op één hand te tellen. De gasten van trainer John Blok waren kort voor rust eenmaal gevaarlijk toen een poging van Ian van Baalen op lat uiteen spatte.

Na dik een uur spelen kwam de enige treffer van de wedstrijd uit de lucht vallen toen Cas Dijkstra het eens met een schot van afstand probeerde. Omdat Levi de Wilde de bal onderweg handig van koers veranderde was keeper Van der Maaten kansloos. Scheveningen probeerde met de geroutineerde ex-profs Lex immers en Tom Beugelsdijk het vurtje nog op te stoken in de slotfase, maar keeper Michaelis kwam nooit echt in de problemen.