HAARLEM - Na drie nederlagen op rij heeft Koninklijke HFC zaterdagmiddag een zeer knappe overwinning geboekt op koploper IJsselmeervogels. De ploeg van trainer/coach Gerjan Tamerus won met maar liefst 4-1. Lang ging de wedstrijd gelijk op, maar in het laatste kwartier maakten de Haarlemmers het verschil.

De thuisploeg begon al sterk aan het duel. Na kansen voor Lars Weistra en Jacob Noordmans weet laatstgenoemde na zeventien minuten de ban te breken na goed doorzetten van Floris van der Linden. Acht minuten voor de rust komen de gasten op gelijke hoogte als men bij HFC niet staat op te letten bij een corner en Gévero Markiet hard kan binnen schieten.

Ook in de tweede helft neemt de thuisploeg het initiatief en keeper Schaap weet maar ternauwernood een kopbal van Van der Linden te keren. De thuisploeg toont zich de meerdere van de koploper, maar moet achterin alert blijven voor de counters. Daarin komt verandering als Daniel van Son met nog een ruim kwartier op de klok verwoestend uit haalt: 2-1. IJsselmeervogels moet er nu uitkomen en van de ontstane ruimte profiteert HFC optimaal. Een kopbal van Peet van der Sloot en een treffer van Tim van Soest bepalen de eindstand dan ook op 4-1.

Door de overwinning klimt Koninklijke HFC naar de vijfde plaats in de Twwede Divisie en houdt het de aansluiting op nummer drie Katwijk. IJsselmeervogels driegt zondag de koppositie kwijt te raken als AFC in eigen huis een goed resultaat behaalt tegen Jong Sparta.

Koninklijke HFC - IJsselmeervogels 4-1 (1-1)
17. Noordmans 1-0
37. Markiet 1-1
74. Van Son 2-1
82. Van der Sloot 3-1
84. Van Soest 4-1