BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Koninklijke HFC zal vooral opgelucht zijn dat de winterstop is aangebroken aangezien de voetbaljaargang 2022 in mineur is afgesloten. Zaterdag verloor de ploeg van trainer Tamerus met het kleinst mogelijke verschil van Spakenburg: 1-0.


Door dat resultaat wisten de Haarlemmers uit de laatste tien duel slechts zes punten te behalen en is men inmiddels afgezakt naar een veertiende plaats in de Tweede Divisie. Ook op een koud Sportpark De Westmaat hield het niet over wat HFC liet zien. In de eerste helft kreeg men nog wel kansjes via Eddahchouri en Brandsma, maar overtuigend was het allemaal niet. Kort voor de rust wist Floris van der Linden aan de andere kant voor de 'blauwen' wel raak te prikken.

Na rust werd het er allemaal niet beter op. De beide keepers, Damen van Spakenburg en Michaelis van HFC, hoefden slechts sporadisch in actie te komen en het bleef zodoende bij 1-0. In de slotfase kreeg voormalig HFC-er Robin Eindhoven nog rood wegens aanmerkingen op de leiding.

Koninklijke HFC hervat de competitie op 21 januari met een thuisduel tegen Jong FC Volendam.