HAARLEM - In de Tweede Divisie heeft Koninklijke HFC zaterdagmiddag een glansrijke zege behaald op Rijnsburgse Boys. In eigen huis won de ploeg van trainer/coach Gerjan Tamerus met maar liefst 4-1. Door de zege hebben de Haarlemmers de vierde plaats weer in handen.

Hoewel de gevaarlijkste momenten in de openingsfase voor de gasten zijn is het de thuisploeg die in de 26e minuut een voorsprong neemt. Binnen de zestien kan Robin Eindhoven goed aannemen om de bal met rechts in de bovenhoek te deponeren. Vanaf dat moment zijn de Haarlemmers de betere ploeg en wordt Rijnsburgse Boys steeds onrustiger. Vlak voor rust krijgt men een corner te nemen en komt Wessel Boer goed naar de eerste paal om de 2-0 binnen te koppen.

De tweede helft is nauwelijks een paar minuten op gang als Furhgill Zeldenrust weet te profiteren van een defensieve fout, maar HFC stelt binnen vier minuten weer orde op zaken. De snelle en uitblinkende Eindhoven is niet te houden na een strakke pass van Jacob Noordmans en schuift zijn tweede van de middag binnen. Rijnsburgse Boys wordt vervolgens van de mat gepeeld en mag vooral keeper Nieuwkoop dankbaar zijn dat de score niet hoger oploopt. Vijf minuten voor tijd moet hij echter nog eenmaal capituleren als Noordmans na een gave assist van invaller Mounji de eindstand op 4-1 bepaald.

Koninklijke HFC - Rijnsburgse Boys 4-1 (2-0)
26. Eindhoven 1-0