NOORDWIJKERHOUT - In de Tweede Divisie is Koninklijke HFC na de tweede nederlaag op rij afgezakt naar een zesde plaats. Zaterdagavond ging de ploeg van trainer/coach Gerjan Tamerus met 3-2 onderuit bij hekkensluiter VVSB.

De Haarlemmers namen in Noordwijkerhout tot tweemaal toe een voorsprong maar dit bleek uiteindelijk niet goed genoeg voor een resultaat.Met hulp van de stormachtige wind kwamen de gasten voor het eerst op voorsprong toen Tim van Soest van grote afstand uithaalde. Via een snelle aanval weet VVSB op slag van rust door een doelpunt van Tommy Bekooij gelijk te maken.

De tweede helft is net tien minuten oud als Lars Weistra wordt gevloerd en Peet van der Sloot vanaf elf meter HFC op een hernieuwde voorsprong schiet. Een tegenvaller is vervolgens dat de scheidsrechter even later niet opnieuw naar de tip wijst als Weistra opnieuw onderuit gehaald wordt.In de laatste tien minuten krijgen De Haarlemmers hiervoor de rekening gepresenteerd bij een offensief van VVSB. Danny Bakker profiteert eerst van een defensieve fout van HFC om vervolgens vier minuten later een corner tegen de touwen te koppen.

VVSB - Koninklijke HFC 3-2 (1-1)
17. Van Soest 0-1
44. Bekooij 1-1
56. Van der Sloot (pen.) 1-2
81. Bakker 2-2
85. Bakker 3-2