HAARLEM - Koninklijke HFC is zaterdag opgeklommen naar de derde plaats in de Tweede Divisie na een 3-1 zege op Barendrecht. Het was alweer de elfde overwinning dit seizoen voor de ploeg van trainer/coach Gertjan Tamerus. Scheidsrechter Perez gaf in het duel drie strafschoppen waarvan er twee werden benut door Peet van der Slot.

De thuisploeg kwam na een ruim kwartier op voorsprong toen Wessel Boer een corner tegen de touwen kopte. Op slag van rust werd Lars Weistra gevloerd en kon Van der Slot voor het eerst aanleggen vanaf elf meter met een 2-0 ruststand tot gevolg.

Met nog twintig minuten op de klok werd ook Tadmine onderuit gehaald en opnieuw was Van der Slot koelbloedig. De strafshop die Barendrecht in de slotminuut nog kreeg was slechts voor de spreekwoordelijke eer.

Koninklijke HFC - Barendrecht 3-1 (2-0)