HAARLEM - In de Tweede Divisie blijft Koninklijke HFC in het spoor van koploper VV Katwijk. De Haarlemmers wonnen zaterdag van middenmoter Jong FC Volendam na een zeer sterke eerste helft.

De ploeg van trainer Gertjan Tamerus zat namelijk bij rust al op rozen. Op het sportcomplex van Koninklijke HFC aan de Spanjaardslaan kregen de Volendamse beloften van trainer Kiki Musampa geen grip op de Haarlemmers. Spits Sietse Brandsma wist binnen twintig minuten al tweemaal te scoren voor de thuisploeg. Tien minuten voor de rust wist Mehmet Yüksel die score verder op te voeren.

De thuisploeg kon na de rust achterover leunen en het duel gecontroleerd uistpelen ondanks het feit dat Ezechiel Fiemawhle nog wel de Volendamse eer wist te redden: 3-1.

De achterstand van Koninklijke HFC op Katwijk blijft vijf punten. Jong FC Volendam staat op een tiende plaats.