HARDENBERG - Koninklijke HFC heeft de aansluitng met de subtop van de Tweede Divisie laten glippen door een 2-1 nederlaag bij HHC in Hardenberg.

De ploeg van trainer Gertjan Tamerus had in het verre Overijssel minimaal recht op een punt. In de eerste helft was men minstens gelijkwaardig, maar door een onbenulligheid in de defensie van de Haarlemmers kon Rob van der Leij op slag van rust de score openen.

Na rust was Koninklijke HFC de betere ploeg en na een uur spelen kwamen de gasten verdiend op gelijke hoogte. Sietse Brandsma vond het net na goed voorbereidend werk van John Hilton. Lang bleef die stand echter niet staan, want nog geen tien minuten later kopte Fatima de 2-1 achter keeper Hoekstra. Via Eddahchourri (paal) en invaller Kors (van de lijn gehaald) kreeg Koninklijke HFC nog twee levensgrote kansen, maar het leverde helaas niets op.