MAASSLUIS – Excelsior Maassluis deelde afgelopen zaterdagmiddag een gevoelige tik uit aan Koninklijke HFC. De gastheer versloeg de Haarlemse ploeg van trainer/coach Gertjan Tamerus met ruime cijfers, 4-0.

Voor Koninklijke HFC was het de eerste nederlaag van 2019. Excelsior Maassluis bleek dodelijk in de omschakeling en ging halverwege al met 2-0 aan de leiding. De Haarlemse ploeg maakte het spel, maar de thuisploeg opende na een snelle uitbraak via Daan Blij de score. Aan de andere kant werd een schot van Tim van Soest gekeerd. Vlak voor rust verdubbelde Excelsior Maassluis de voorsprong. Opnieuw was het een uitbrak waaruit het scoorde, ditmaal met Vincent van den Berg als doelpuntenmaker.

In het tweede bedrijf, toen Floris van der Linden binnen de lijnen kwam en Van Soest een linie terugzakte, leverden de doelpogingen van Koninklijke HFC geen treffers op. Zo eindigde een inzet van Vincent Volkert op de paal, stuitte Khalid Tadmine van dichtbij op de keeper en ging een kopbal van Van der Linden rakelings over het doel. Met een bekeken schot besliste Blij de wedstrijd. In de blessuretijd tekende Giovanni da Foseca in de kluts voor de 4-0.

Excelsior Maassluis – Koninklijke HFC 4-0 (2-0)