HAARLEM - In de Tweede Divisie heeft Koninklijke HFC het voetbaljaar 2018 bijzonder goed afgesloten. In eigen huis won de ploeg van trainer/coach Gert Jan Tamerus met ruime cijfers van GVVV. Na een 2-0 ruststand werd het 4-0 voor de Haarlemmers.

De thuisploeg kwam na een klein half uur op voorsprong toen Robin Eindhoven werd gevloerd binnen de zestien. Peet van der Slot bleef bijzonder koelbloedig vanaf elf meter. Kort voor rust werd die score verdubbeld toen Wessel Boer een corner tegen de touwen kopte.

Diezelfde Boer besliste de wedstrijd in de tweede helft vanuit de rebound nadat keeper Jansen de bal niet kon klemmen. De eindstand werd bepaald nadat een voorzet van Eindhoven door Hulsbos achter de eigen doelman werd gewerkt.

Koninklijke HFC behoudt daarmee zijn positie in de subtop van de Tweede Divisie en hervat op 12 januari de competitie met de zware uitwedstrijd bij Katwijk.