HEEMSKERK - Recent werd het nieuwe deelnemersveld bekend gemaakt van de Heemskerk CUP. Dit tweedaagse voetbaltoernooi voor onder 19 en onder 17 jarigen, dit jaar op 10 en 11 augustus gespeeld, kent weer nieuwe namen. Hoewel de namen van deelnemende teams nu niet direct de link leggen met topvoetbal, zal de kenner er wel op reageren. ODIN’59 heeft met dit toernooi dan ook een geweldig evenement in huis.

Marcel de Snaijer, verantwoordelijk voor het binnenhalen van de teams, is daar duidelijk over:

“ Ieder jaar probeer ik een aantrekkelijk deelnemersveld neer te zetten. Dat lukt me doorgaans prima. Het is echter wel zo dat ik tegen een aantal zaken aan loop. De grote namen uit het internationale voetbal, zenden jeugdteams tegen forse betalingen. Met de ervaringen van ons en andere toernooien, heb je dan nog geen garantie dat het deelnemende team daadwerkelijk deel uit maakt van de club. In veel gevallen sturen ze de beloftes van de beloftes, of een satellietclub. Wij betalen in de basis niet voor deelname. Een tegemoetkoming in reis- of verblijfkosten is bespreekbaar. Dat betekent dus dat we binnen de range kijken naar andere mogelijkheden. Clubs welke wel deel uitmaken van de allerhoogste competities maar geen absurde eisen stellen. Het is dus weer gelukt.

Wat deze editie bijzonder leuk maakt is dat er zogenaamde beloftenteams komen. Deze teams spelen, zo blijkt uit ervaring, erg sterk. Echter zijn deze teams samengesteld om elke individuele speler de kans te geven zich voor scouts in de kijker te spelen. Dat geeft attractief en hoogstaand voetbal. De spelers uit deze beloftenteams komen dan ook veelal van gerenommeerde betaald voetbalclubs.”

Bij de lotingsavond in Hotel het Hoge Duin, tevens hoofdsponsor van het toernooi, werd na het bekend maken van de deelnemende teams direct een loting van poules verricht. Hierdoor is direct de wedstrijdindeling beschikbaar. Bij deze loting werd het management van het Hotel geassisteerd door de gastspreker van de avond, Yoeri van de Busken. Deze auteur en hoofdredacteur van VTBL wist met anekdotes de zaal te inspireren en uit te dagen. Het ruiken aan de wereld van betaald voetbal, voor de ODIN jeugd, is een uitgangspunt voor de organisatie. Dat sluit weer aan bij het onderzoek, gevolgd door een bestseller boek, van van de Busken, de keerzijde van het succes. Niet alles is even rooskleurig. Dat is wel het deelnemersveld zoals gepresenteerd!

Met 10 landen vertegenwoordigd doen mee:

Bij de onder 19 poules:
ODIN’59, SoenderjyskE, DAC 1904, Club Brugge, allen onder gebracht in de Poule Hoge Duin.

Tevens bij de onder 19 in de Poule Magazijn36: Mjällby AIF, AK Shooting Stars Ghana, Zaglebie Lubin en Sports Group Progress.

Voor het eerst verschijnen DAC1904, Mjällby, AK Shooting Stars en SG Progress.

SG Progress is een Nederlands beloftenteam met talentvolle spelers. AK Shooting Stars is dé voetbaltalentenschool van Ghana, waarbij Afrikaanse spelers graag willen exploreren. Bij de U19 worden deze jongens door de organisatie als favoriet voor de titel bedacht.

Bij de onder 17 jarigen spelen in de poule Party Support:

Right to Dream, FC Volendam, Kojo High School, en SoenderjyskE

In de poule FloriCultura spelen ODIN’59, ASKER Fotball, Zaglebie Lubin en EC Novo Hamburgo

Right to Dream is het Ghanese/Deense beloftenteam dat de kampioensbeker mee naar huis nam in 2018.

EC Novo Hamburgo U17 is een Braziliaans top team welke als favoriet wordt bedacht door de organisatie. Braziliaanse teams deden het eerder al goed op dit toernooi.

Kortom, een mooi deelnemersveld, en met namen die het waard zijn om een te mogen komen kijken. De toegang tot het ODIN complex is natuurlijk gratis, en zijn er voor de kleintjes attracties ter vermaak.

Op 10 augustus trapt men om 12:00 uur af terwijl op 11 augustus er om 10:30 uur wordt begonnen.

Het complete programma staat op de website van de Heemskerk Cup.: www.Heemskerkcup.nl