AMSTERDAM - Zaterdag 3 juni mochten 5 pupillen van TOSS Heemskerk turnen in de regiokampioenschappen in Amsterdam. Ze turnden allen een meerkamp.

Als eerste kwamen de pupillen 2 Noa-Lynn Aardenburg, Lilly Ilbrink en Bente van Elst uit in niveau 6. Zij lieten zien thuis te horen in dit deelnemersveld. Noa turnde sterk op balk en vloer, Lilly liet een erg goede vloer en brug oefening zien en Bente was zeer sterk op brug! Deze meiden turnden zich allemaal in de top en eindigde respectievelijk als 5e, 7e en 10e.

Einde van de middag turnden Diana Driehuis en Romyra Trommelen in niveau 5. Zij zijn pupillen 3 en turnden dus hun laatste wedstrijd in de middenbouw. Beiden meiden hebben laten zien wat ze waard zijn. Diana liet zien ontzettend gegroeid te zijn op brug en turnde erg goede sprongen! Romyra turnde voor het eerst een kip. Deze lukte met inturnen nog tweemaal, maar in de wedstrijd helaas net niet. Op balk turnde ze echter super sterk. Door haar stabiele oefeningen kreeg zij het zilver omgehangen! Diana eindigde als 14e.

Op zondag werden de regiokampioenschappen voor de bovenbouw geturnd in Amsterdam. Namens TOSS turnden hier nog eens 10 meiden.

Als eerste was het de beurt aan de turnster uit de keuze oefenstof. In supplement G turnde Yinthe Blokker. Yinthe starte sterk op brug en wilde dit doorzetten op balk, wat helaas niet helemaal lukte. Ze maakte het keurig af op vloer en liet een nieuwe sprong zien vandaag. Yinthe eindigde als 20e.

In de derde wedstrijd was het de beurt aan de senioren supplement E. Mare van Kester en Lisa Bisel hebben beiden een goede wedstrijd geturnd. Mare turnde een ruime overslag op sprong en op brug overwon ze haar angst en turnde ze ophurken zelf. Lisa turnde een hele stabiele vloeroefening. Lisa werd 8e en Mare 9e geworden. Tegelijkertijd turnde Jytte Appel haar wedstrijd in jeugd supplement F. Jytte heeft hier een sterke meerkamp geturnd, met een nieuwe verbinding op brug. Jytte is als 19e geëindigd.

De vierde wedstrijd was het de beurt aan onze junioren. In supplement F mochten Lieke Opdam en Lynn Wilffert turnen. Beiden starten sterk op balk, waarna ze hun meerkamp stabiel hebben kunnen afmaken. Lieke en Lynn zijn op de 11e en 13e plek geëindigd.

Fenna Weijers, Liz Rentenaar, Liz Kossen en Fiene de Groot mochten in supplement E turnen. Fenna turnde een mooie, ruime sprong. Liz Rentenaar en Fiene stegen boven zichzelf uit op vloer en Liz Kossen heeft laten zien dat zij erg stabiel is op de balk.
Fenna is 9e geworden, Liz Rentenaar 12e, Fiene 13e en Liz Kossen 17e.

Allemaal mooie resultaten waar de turnsters trots op mogen zijn!