HAARLEM - Op zaterdag 18 mei viert sportorganisatie Le Champion het voorjaar in Haarlem, waar de deelnemers beginnen aan hun wandelavontuur bij Museum van de Geest. Met de toevoeging van de Family Walk is het evenement nog toegankelijker gemaakt voor jong en oud. Deze 6 km-route biedt een alternatief voor degenen die 10 km te uitdagend vinden.

De KiKa Haarlem City Walk betovert haar deelnemers met het levendige stadscentrum, de grachten, pittoreske straatjes, groene parken en verrassende buitenplaatsen in Haarlem. Deze monumentenstad biedt veelzijdige wandelroutes voor iedere afstand. De deelnemers verkennen het bruisende stadscentrum en duiken in de rijke geschiedenis en cultuur. De wandelaars van 16 en 25 km trekken verder dan het stadscentrum en ervaren de prachtige natuur en indrukwekkende buitenplaatsen van Haarlem.

Haarlemse hoogtepunten


De hoofdstad van Noord-Holland is meer dan alleen een plek op de kaart. Sinds haar ontstaan in 1245 langs de oevers van de rivier het Spaarne, bruist deze stad van activiteiten en culturele pracht. De wandelaars die de 25 km-route volgen, ontdekken onder andere de Middenduin. Deze uitgegraven vallei heeft zich getransformeerd tot een prachtige duinvallei. Ook de oevers van het Spaarne worden door de wandelaars verkend. Deze S-vormige rivier vormt al vele eeuwen het kloppende hart van de handel en industrie van Haarlem.

Family Walk


De 3e editie van de KiKa Haarlem City Walk verruimt de keuzemogelijkheden voor wandelaars met de introductie van een nieuwe afstand: de Family Walk van 6 km. Deze speciale route is ideaal voor gezinnen met kinderen, waardoor zelfs de jongste deelnemers kunnen genieten van dit wandelevenement. De route laat wandelaars kennismaken met de stad Haarlem. Ook op de kortste afstand is er natuurlijk onderweg aan verzorging gedacht. De Family Walk is niet alleen bedoeld voor gezinnen, maar ook voor wandelaars die de 10 km te uitdagend vinden. Zo is de KiKa Haarlem City Walk er voor iedereen!

Wandelen voor KiKa


Naast titelpartner is Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) ook het goede doel van de 3e editie. KiKa financiert wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Sinds de oprichting van KiKa in 2002 is het genezingspercentage van kinderen met kanker gestegen van 72% naar 81% in 2022. De doelstelling is om een genezingspercentage van 100% te behalen. Deelnemers aan de KiKa Haarlem City Walk kunnen bijdragen aan dit belangrijke doel door bij hun inschrijving een eigen actie voor KiKa te starten of een vrijwillige donatie te doen.

Inschrijven


Maar liefst 5.000 wandelaars staan al ingeschreven voor de 3e editie van de KiKa Haarlem City Walk. Wil je ook op zaterdag 18 mei de stad Haarlem ontdekken langs een van de routes van 6, 10, 16 of 25 km? Schrijf je dan nu in via www.kikahaarlemcitywalk.nl.