ROTTERDAM - Dit weekend vond in Topsportcentrum Rotterdam de 9e editie van Battle of the Teams 2018 plaats.In totaal deden 87 teams mee uit 5 verschillende landen.

Het mooie van deze wedstrijd is niet dat het team de meeste wedstrijden wint, maar de meeste punten scoort. Het blijft dus spannend tot de laatste seconde.

Het heren senioren team bestaande uit Daniël Sabanovic, Donovan Wold, Tyron Lardy, Enzeli de Ruiter en Jordy Wals moesten proberen hun titel te prolongeren.In hun eerste wedstrijd was USLM Karate Mont-Saint-Martin uit Frankrijk hun tegenstander. Het Franse team werd verslagen met 10-3.

De volgende wedstrijd moesten ze opnemen tegen Unity99 Nederlandse Antillen uit Rotterdam. Ook zij werden verslagen met 10-2.

Hiermee bereikten het Kenamju Karate heren senioren team de finale met als tegenstander Unity99 uit Rotterdam. In een mooie wedstrijd van het team werd Unity99 met 8-2 verslagen en was de prolongatie van de titel een feit.

Het Kenamju Karate Team meisjes onder 12 jaar bestaande uit Mirja Unruh, Emma Leijen en Liz van Houten bereikte eveneens de eerste plaats. Sebastiaan van Teeffelen was gast karateka bij het Team Sambon Sport en behaalde de tweede plaats bij de jongens cadetten.