HOOGLAND - Kiri Kalaitzis, de nieuwe trainer van RKVV Dem, heeft een droomdebuut gehad bij zijn nieuwe ploeg. Op de eerste speeldag van 2020 wonnen de Beverwijkers het uitduel bij directe concurrent Hoogland met 1-2.

De opvolger van Arvid Smit kon tevreden toezien hoe zijn ploeg een terechte zege boekte op het zwak opererende Hoogland dat niet veel meer deed dan de bal met lange halen naar voren rammen. DEM profiteerde zelf van een blunder van doelman Bruns waarna Michael Obioha de bal op een presenteerblaadje gaf aan Timo Wolters. Bijna was die score verdubbeld na een fraaie actie van Kick de Goede, maar deze mikte net langs de verkeerde kant van de paal.

In de tweede helft werd het grimmiger en hanteerde de thuisploeg regelmatig de botte bijl. Een kwartier voor tijd kwam Hoogland op gelijke hoogte na een slippertje van Twan Verswijveren waar Henk Baum van profiteerde. Lang bleef die stand echter niet staan want DEM kreeg wat hen toekwam toen Cijntje een voorzet gaf op Mehmet Gencer die op fraaie wijze de 1-2 binnen schoot.