ALMERE - In een thuiswedstrijd die bij vlagen spectaculair genoemd mag worden, heeft Jong Almere City FC een punt weten te pakken tegen de nummer twee van de Derde Divisie Zaterdag, ODIN’59. Dankzij Almeerse goals van Joshua Zimmerman, Jelle Goselink en Rogier Benschop wordt het zaterdagmiddag 3-3.

In een regenachtig Almere komt de wedstrijd wat moeizaam op gang. Beide ploegen dreigen wel, maar komen lang niet tot echt grote mogelijkheden. Na een klein halfuur leeft de wedstrijd echter op. Dustin Mijnders en Sietse Brandsma zijn namens de Heemskerkers dichtbij de openingstreffer, terwijl Jelle Goselink aan de andere kant een teenlengte tekort komt om de Almeerders op voorsprong te zetten.

Toch lijkt Jong City met een voorsprong de rust in te gaan wanneer Joshua Zimmerman twee minuten voor de theepauze de bal uit een voorzet keurig binnenkopt. Echter, nog in de blessuretijd van het eerste bedrijf zorgt Lars van Boekel met een strafschop, gegeven voor pootje haken van Ruggero Mannes, voor de 1-1.

Na een ruim uur spelen komt ODIN aan de leiding. Niels Jager komt vrij voor de keeper en schuift simpel de 1-2 binnen. Een kwartiertje later is de score echter alweer omgedraaid, als Jelle Goselink en Rogier Benschop aantekenen voor respectievelijk de 2-2 en de 3-2. Goselink tikt simpel binnen na een balletje breed van Mitch Willems na een goed uitgespeelde aanval, het doelpunt van Rogier Benschop is het resultaat van een op het oog houdbaar afstandsschot.

Maar ook deze voorsprong houdt geen stand. Enkele minuten later zet Thom de Vries de eindstand namelijk op 3-3 door de bal na een paar kapbewegingen in de hoek te prikken. Dankzij dit punt staat Jong Almere City FC nog altijd op de negende plaats in de Derde Divisie Zaterdag.