VELSEN-ZUID - De Noord-Hollandse derby tussen Telstar en Jong Ajax is met 0-2 gewonnen door de Amsterdamse ploeg van trainer/coach Michael Reiziger. In een open wedstrijd viel de beslissing in de slotfase.

Het had na zeventig minuten net zo goed 2-2 kunnen staan. In de eerste helft was Jong Ajax iets sterker en mocht de thuisploeg met name keeper Zonneveld dankbaar zijn onder meer met een mooie redding op een vrije trap van Cerny. Na de rust vielen de kansen over en weer waarbij Telstar het dichtst bij was toen Ondaan op de paal schoot. In de laatste twintig minuten trokken de gasten de wedstrijd echter toch weer wat meer naar zich toe en drukten dat ook uit in de cijfers. Traoré opende de score op aangeven van invaller Noa Lang en in de slotfase mocht een andere invaller, Danilo Pereira, de wedstrijd beslissen.

Telstar - Jong Ajax 0-2 (0-0)
74. Traoré 0-1
86. Pereira 0-2