ALKMAAR - Afgelopen weekend was het NK turnen voor de 1e, 2e en 3e divisie in Alkmaar. Voor TOSS had Irma Warns zich bij de senioren divisie 2 geplaatst voor deze finale. Zowel voor de meerkamp op zaterdag als voor de toestelfinale vloer op zondag. In een deelnemersveld van maar liefst 28 turnsters werd er gestreden om de titel nederlands kampioen maar ook voor een plekje bij de AhoyCup over twee maanden.

Op haar eerste toestel brug liet ze een prima oefening zien en scoorde een 11.650. Slechts twee turnsters scoorden op dit toestel een hoger cijfer. Het tweede toestel was de balk, het zenuwtoestel. Irma liet hier zien dat ze haar zenuwen goed onder controle had en draaide hier ook een prima oefening. Op vloer ging de oefening ook geheel volgens plan en scoorde hier een 11, 633, waarmee ze op dit toestel slechts vijf turnsters voor zich moest dulden. Irma sloot de wedstrijd af op het toestel sprong met een gehoekte Tsukahara. Helaas had ze bij de landing een aantal stapjes en verloor ze hierbij een paar kostbare tienden van een punt. Met een totaal van maar liefst 45,716 eindigde ze op de vierde plaats. Een superknappe prestatie in dit sterke deelnemersveld, iets waar ze zeker trots op kan zijn. Met dit resultaat plaatste ze zich ook voor de Ahoy Cup op 24 juni.

Als kers op de taart mocht ze zondag nog meedoen met de toestelfinale op vloer. Helaas had ze bij haar streksalto met anderhalve schroef een landing die niet helemaal goed ging, waardoor ze het element wat erna zou moeten komen, niet kon turnen. Evengoed kreeg ze voor deze oefening net als zaterdag een 11, 633 en eindigde hiermee op de zevende plaats.