ZANDVOORT - Het laatste weekend van maart 2022 staat Zandvoort, na twee jaar, weer in het teken van het wandelevenement 30 van Zandvoort, het fietsevenement Omloop van Zandvoort en het hardloopevenement Zandvoort Circuit Run. Organisator Le Champion heeft vandaag de inschrijving voor alle drie de evenementen geopend. Tijdens het Zandvoort-weekend komen naar verwachting 25.000 sportievelingen in actie.

30 van Zandvoort
Een unieke startlocatie, prachtige natuurgebieden en een feestelijke finishlocatie, dat is de 30 van Zandvoort. Op zaterdag 26 maart 2022 vindt alweer de 10e editie plaats en daarom heeft Le Champion een feestelijke extra route toegevoegd. Naast de gebruikelijke 30 en 18 km, kan men zich inschrijven voor een speciale 35 km, waarvan de eerste 5 km over het asfalt van Circuit Zandvoort gaan. Daarna sluit de 35 km aan bij de 30 km. Deze dag staan natuur, cultuur en entourage centraal. Vanaf de startlocatie passeren de routes het Noordzeestrand en gaan door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Ook worden locaties als Openluchttheater Caprera en Landgoed Duin en Kruidberg aangedaan. Uiteindelijk komen alle afstanden bij elkaar samen in het sfeervolle centrum van Nederlands bekendste badplaats. Het goede doel is ook dit jaar de Antoni van Leeuwenhoek Foundation. Inschrijven kan via: www.30vanzandvoort.nl.

Omloop van Zandvoort

De 8e editie van de Omloop van Zandvoort vindt een dag later plaats, op zondag 27 maart. Het fietsevenement staat symbool als de openingsklassieker van het jaar. Racefietsen kunnen eindelijk weer van de ophangbeugel gepakt worden. De deelnemers starten met een tijdrit over het circuit en trotseren alle uitdagende kombochten om vervolgens een geheel uitgepijlde route over 45, 85 of 120 km af te leggen. De verschillende afstanden brengen de fietsers langs de bloembollenstreek, het trainingsgebied van legende Joop Zoetemelk, de duingebieden en de bosrijke omgeving van Bloemendaal. Nieuw dit jaar is de finish op het Circuit Zandvoort, genoeg ruimte is voor een gezellige nazit. Alle deelnemers kunnen bij inschrijving een donatie doen aan het goede doel: Stichting ALS Nederland. Via www.omloopvanzandvoort.nl kan ingeschreven worden.

Zandvoort Circuit Run
Op zondag 27 maart 2022 maken de raceauto's eindelijk weer plaats voor alle hardlopers. Deelnemers kunnen kiezen uit de vernieuwde 10 Engelse Mijl (16,1 km), 12 km of 4 km (One Lap). Alle lopers starten vanuit de pitstraat een gehele ronde over het circuit. Een unieke kans om Circuit Zandvoort te ontdekken. Ervaar de hoogteverschillen, race langs de curbstones en door de kombochten. De 10 Engelse Mijl en 12 km verlaten het circuit via de Driving Experience en lopen richting het strand. Vervolgens worden zij feestelijk ontvangen in het centrum van Zandvoort. De finish van alle afstanden is voor de eretribune op Circuit Zandvoort. Het goede doel van deze 13e editie is Stichting Ushersyndroom. Stichting Ushersyndroom financiert hoopvol wetenschappelijk onderzoek naar een behandeling voor mensen met Ushersyndroom. Meer informatie op www.zandvoortcircuitrun.nl.