ZANDVOORT - Wandelaars kunnen op zaterdag 19 februari 2022 genieten van een zee aan lichtkunstwerken en -acts tijdens de tweede editie van de Zandvoort Light Walk. Het wandelevenement brengt deelnemers over het stand en door het sfeervolle centrum van de badplaats. Er is keuze uit drie afstanden: 18 km, 14 km en de Family Walk van 6 km. Wandelaars kunnen zich vanaf vandaag inschrijven via www.zandvoortlightwalk.nl.

Twee jaar geleden vond de eerste editie plaats en dat was een groot succes. Er stonden 5.000 wandelaars aan de start en zij konden toen genieten van dertig indrukwekkend lichtkunstwerken en -acts. Ook waren zij de eersten die mochten wandelen over het gloednieuwe asfalt van Circuit Zandvoort. Organisator Le Champion wil in 2022 daar nog een schepje bovenop doen en Zandvoort compleet omtoveren tot een groot lichtspektakel, met nieuwe acts, een passage van de Arie Luyendykbocht op het F1-circuit en een sfeervol finishfeest in het centrum van Zandvoort.

Family Walk
Bij de Zandvoort Light Walk is er een speciaal familieonderdeel: de Family Walk. De Family Walk is een unieke wandelbeleving van 6 km voor het hele gezin. Deze wandeltocht is gericht op de belevingswereld van kinderen, maar is geschikt voor iedereen die graag een kortere afstand wandelt. Kinderen t/m 4 jaar kunnen gratis inschrijven onder begeleiding van een volwassene.

Wandel voor het goede doel

De KNRM Zandvoort is het nieuwe officiële goede doel van de Zandvoort Light Walk. Bij de inschrijving kunnen deelnemers een vrijwillige donatie doen voor de aanschaf van nieuwe overlevingspakken, het laatste redmiddel voor de redder in geval hij in slecht weer overboord slaat of voor het redden van iemand anders overboord moet springen.

Inschrijven
De inschrijving van de 2e Zandvoort Light Walk is vanaf nu geopend. Wandelaars kunnen zich t/m maandag 7 februari inschrijven via www.zandvoortlightwalk.nl of tot de deelnemerslimiet is bereikt.