HAARLEM - Na de verrassende zege van afgelopen zaterdag tegen Kwiek (nummer 3), speelde de dames van DSS dinsdag jl. alweer tegen de koploper van de Eerste Divisie. DSS hoopte een leuke wedstrijd neer te zetten en lang mee te kunnen draaien, maar door fouten aan eigen kant leek VOC een maatje te groot.

De eerste 10 minuten van de eerste helft ging de stand redelijk gelijk op (5-5). De doelpunten werden gemaakt door verschillende speelsters, waarbij er mooie acties te zien waren. Vervolgens miste DSS een aantal kansen, terwijl VOC wél haar kansenbenutte, waardoor de thuisploeg tegen een achterstand van 6-11 aan keek. Bij rust was DSS wat teruggekomen en was de stand 10-15.

VOC kwam scherper uit de kleedkamer dan DSS. Zij scoorden 4 keer achter elkaar, terwijl DSS slechts één doelpoging wist te verzilveren. De stand liep daardoor op tot 11-19. De Heemskerksen lieten de ploeg uit Amsterdam zelfs tot 10 verschil komen (15-25), maar gaven niet op. Daar waar de koppies voorheen wel eens gingen hangen met zo’n achterstand, bleven de dames nu hard werken zowel in de dekking als in de aanval. Met als gevolg dat de stand niet nog meer uiteen liep. Na 60 minuten spelen was de eindstand 22-31.

DSS heeft afgelopen weken veel wedstrijden gespeeld. Zij kunnen nu genieten van een 1,5 week rust. Behalve de jongere A-speelsters uit het team. Zij gaan namelijk in het Paasweekend op toernooi in Denemarken.
De eerst wedstrijd die dames 1 weer zal spelen is zaterdag 23 april om 20.45 uur. DSS speelt dan uit tegen PSV in Eindhoven. De eerstvolgende thuiswedstrijd is dinsdag 26 april om 20.00 uur tegen VZV2 in Sporthal de Waterakkers.

Doelpunten: Kim de Ruyter (7), Angelique de Groot (5), Yvett van Dijk (2), Maxime Sinnige (2), Natasja de Vries (2), Britt van Elsacker (1), Marijn Hofste (1), Daphne Neeft (1), Semmy Le Noble (1).