IJMUIDEN - Aan de inzet en het fanatisme was niet te merken dat de 8 wedstrijden van de 2e Kennemer Basketball Games zich zonder publiek afspeelden. Vooraf leek Hoofddorp zowel bij de heren als dames het meest kansrijk. De dames van Hoofddorp, uitkomend in de promotiedivisie, kijken nog voor dat het seizoen begonnen is, al omhoog. Assistent coach Nico Zomer: “we willen kampioen worden en naar de eredivisie.” Hoofddorp was dan ook voor zowel Akrides als het jeugdteam van Heiloo een maatje te groot. Maar de tegenstand die de 15- en 16 jarigen van Heiloo tegen Hoofddorp boden maakte wel duidelijk wie de toekomst heeft.

Bij de heren was het spannender. OG, Beverwijk, Hoofddorp en Akrides zijn aan elkaar gewaagd en komen dit seizoen alle vier uit in de landelijke eerste divisie. Met name Hoofdorp heeft zich versterkt ten opzichte van het afgelopen seizoen maar moest het in een echte derby net als Beverwijk toch afleggen tegen Akrides. Coach Hooiveld van Akrides genoot van het plezier en de gretigheid maar durft nog geen voorspellingen te doen voor eindrangschikking.

Aanstaande zaterdag 12 september begint de competitie en staat gelijk de Derby Akrides -Onze Gezellen op het programma. Na de goede ervaringen met de 2e editie van de Kennemer Games, wil het bestuur van Akrides weer beperkt en in aangepaste vorm publiek toelaten. Meer nieuws daarover komende week op de website van Akrides.

Alle uitslagen van het toernooi:

Dames

Akrides vs Hoofddorp 29-97

OG vs Heiloo 62-53
Akrides vs OG 51-34
Heiloo vs Hoofddorp 44-85

Mannen
Akrides vs Hoofddorp 68-55
OG vs Beverwijk 75-70
Akrides vs Beverwijk 63-53
OG vs Hoofddorp 67-77