HAARLEM - Het had eind deze week zo mooi kunnen zijn: tropisch warm, lekker buiten op de tribune bivakkeren en smullen van topsport. Duizenden honkbalfans zagen zichzelf vanaf vrijdag al tien dagen in het zonnetje zitten in het Haarlemse Pim Mulier-stadion en van de Caribische sfeer genieten.


Maar corona gooide ook een zwarte deken over de Honkbalweek Haarlem. Nu komt de organisatie met een online-event dat de 10.000 vaste schare volgers op social media toch het gevoel van een echte 'Week der Weken' moet bezorgen.

Oké, het is niet met je koelbox aan het veld zitten, maar de organisatie gaat wel proberen de Honkbalweek-sfeer te vangen. Een aantal medewerkers van de Honkbalweek Haarlem is deze dagen bezig met de voorbereiding van een Online Honkbalweek 2020. Zij schotelen van 26 juni tot en met 5 juli dagelijks allerlei aan de Honkbalweek gerelateerde content voor op de website en social mediakanalen van de Honkbalweek. Er is de bekende muziek die van de Honkbalweek die Honkbalweek maakt.

Honkbal-quiz
Er zijn honkbalquizzen en de Honkbalweek biedt dagelijks een nieuwe podcast. Er komt een sponsoractie voor Baseball against Cancer en spelers van het Nederlands team werken mee aan de online-activiteiten. Dagelijks zijn er drie, vier items te zien op de verschillende kanalen. Zo hoopt de organisatie dat ze 'de trouwe bezoekers niet in de kou laten staan'.