HEEMSKERK - Zaterdag 23 maart mocht Irma Warns haar halve finale divisie 1 turnen in Purmerend. Ze startte op het toestel brug. Helaas ging dit niet helemaal zoals gehoopt, ze haalde haar zolenhandstand niet en raakte hiermee de grond. Ze kon haar oefening hierna wel doorturnen, maar dit leverde haar wel een behoorlijke aftrek op. Haar cijfer op brug was een 8.700. Irma herpakte zich ontzettend goed op het "zenuw"toestel balk. Ze had voor deze wedstrijd een nieuw element toegevoegd, de losse radslag. Een nagenoeg perfecte oefening met slechts wat kleine wiebeltjes leverde haar een 11.300 op, wat het 6e cijfer was. Vervolgens turnde ze op vloer ook een prima oefening en behaalde hier een mooie score van 11.500. Haar wedstrijd sloot ze af op het toestel sprong. Een gehoekte tsukahara prima uitgevoerd met alleen een aantal pasjes in de landing leverde haar een score op van 10.950. Ze eindigde deze wedstrijd op een prima 11e plaats. Dit was genoeg voor haar om zich rechtstreeks te plaatsen voor het bondskampioenschap op 20 april in Den Haag.

Zondag 24 maart mochten de turnsters uitkomend in supplement F hun derde voorwedstrijd turnen. De wedstrijddag werd afgetrapt door Romyra en Yinthe. Romyra turnde een nette wedstrijd met een prachtige vloeroefening. Ook op balk kon Romyra haar zenuwen goed onder controle houden en dit resulteerde in een prachtige oefening. Ze werd beloond met een 11.100, het 2e cijfer van de wedstrijd. Mede hierdoor mocht Romyra het podium betreden met een mooie 5e plaats! Yinthe raakte twee weken geleden geblesseerd en deelname aan deze wedstrijd was onzeker. Maar Yinthe heeft laten zien dat zij een echte doorzetter is en dat zij zich niet uit het veld laat slaan. Met vier stabiele oefeningen, met als hoogtepunt een prachtige brugoefening, werd Yinthe 13e. Romyra en Yinthe hebben zich hiermee allebei geplaatst voor de finale op 2 juni!

In de middag kwamen de junioren in supplement F, Aimee en Lynn, in actie. Ook deze meiden hebben beiden prachtig turnen laten zien. Lynn opende sterk op brug met een strakke oefening. Op balk turnde Lynn zeer stabiel en ook turnde zij een nieuwe combinatie: arabier - salto afsprong. Haar balkoefening werd beloond met een 11.150, het hoogste cijfer van de wedstrijd. Ook Aimee liet zien dat zij goed balk kan turnen en zonder wiebels turnde zij haar oefening goed uit. Op vloer blonk Aimee uit met prachtige choreografie en goede landingen. Ook Lynn turnde hier een mooie oefening. Ze mochten afsluiten op het toestel sprong, waar beide meiden een goede sprong neerzette! Lynn werd deze wedstrijd 6e en Aimee werd 16e. Lynn heeft zich met deze scores geplaatst voor de finale op 2 juni!

Diezelfde middag turnden de middenbouw niveau 6 turnsters Nina, Julia en Nadieh samen met 3 turnsters van Be Quick in een team en wisten als eerste te eindigen en kregen het goud omgehangen, super knap! En zelfs over alle niveau 6 teams waren de meiden 1e! Nina turnde een zeer stabiele meerkamp, met het hoogste vloercijfer van alle turnsters en werd 3e in de meerkamp over alle niveau 6 turnsters! Julia turnde zeer stabiel en werd in de meerkamp 7e en had zelfs het eerste sprongcijfer. Nadieh turnde eveneens erg sterk, met het 4e vloercijfer van alle meisjes en turnde zich naar een 10e plaats in de meerkamp! Dit was voldoende voor alle 3 de turnsters om zich te plaatsen voor de finale op 1 juni!