HEEMSKERK - Van 10 t/m 13 mei was de Heemskerkse Avond4daagse voor alle basisscholen uit te Gemeente Heemskerk. Kinderen konden zich inschrijven voor de 3, 5 of 10 kilometer. In totaal waren er 1540 aangemelde kinderen. Veel ouders of begeleiders liepen fanatiek mee.

Op donderdagavond stond Team Sportservice Kennemerland samen met de gemeente groente, fruit en water uit te delen. De 2500 stukken groente en fruit van Rick’s Fruit zijn gefinancierd vanuit het Heemskerkse Preventie Akkoord. De groente- en fruitkraam stond bij het Cruyff Court, op deze plek kruiste al drie de verschillende routes elkaar. Met het aanwezige drankenbord was er tijdens het uitdelen speciale aandacht voor water. Op dit bord staat hoeveel suiker er bijvoorbeeld in frisdrank en sportdrankjes zit. Hierdoor worden kinderen zich bewuster van wat zij drinken. Tijdens het uitdelen was het druk en vooral erg gezellig.

Vanuit de Gemeente waren er twee beleidsmedewerkers Ted Bruijn en Twan Burgering, aanwezig en twee wethouders Aad Schoorl en Frits Brouwer. Miriam Toorenent en Ciska Koops stonden er vanuit Team Sportservice Kennemerland.