HAARLEM - Koninklijke HFC heeft voor de vierde keer in vijf wedstrijden met 1-1 gelijk gespeeld. Tegen het hooggeklasseerde Quick Boys werd de laatste remise vooral een winstpunt gezien.


Met name de strijd die de Haarlemmers van trainer Gertjan Tamerus aangingen was hartverwarmend om te zien. De thuisploeg werkte collectief voor wat het waard was, al kwam het duel in eerste instantie moeizaam op gang. Daarna waren de beste kansen voor de thuisploeg, maar met name spits Levi de Wilde had het vizier niet op scherp. Hij zag eerst een vrije trap uit de hoek geranseld worden door keeper Van der Helm, schoot daarna een kans naast het doel en raakte vervolgens ook nog eens de paal. Des te zuurder was het daarna dat Quick Boys wel toesloeg. De vaste supportersschare die de uitwedstrijden bezoekt kon juichen toen Ruben Heermans een inschattingsfout maakte en Sem van Duijn profiteerde. De 0-1 bleek tevens de ruststand.

Die score bleef tot de 60e minuut staan en dat was met name te danken aan keeper Michaelis die de Quick Boys-aanvallers enkele malen van een tweede treffer afhield. De goalie stond ook aan de basis van de gelijkmaker toen hij Max Veerman wist te bereiken. Diens voorzet werd vervolgens afgerond door Flip klomp die bij zijn thuisdebuut een sterke indruk maakte. Kansen vielen er daarna nog over en weer, maar met name in de slotfase wist opnieuw Michaelis het punt veilig te stellen voor de haarlemmers.