HEEMSKERK - Zaterdag 16 maart waren de halve finales in de 2e divisie. Bij de junioren deed Lilly mee, ze startte mega goed op vloer, gymnastische sprongen zijn mooi in spagaat, de series zijn ruim en haar choreografie mooi op de muziek. Deze goede oefening wordt dan ook beloont met een 12.033, het 4e cijfer wat haar uiteindelijk een reserve plekje voor het NK oplevert. Bij sprong turnt ze een mooie tsuki, alleen bij haar 1/2-1/2 kan ze haar landing net niet houden en rolt voorover. Brug turnt ze sterk! Ze haalt haar handstand en ook de losom is erg hoog, ze moet wel een tussenzwaai maken met de wipper, maar turnt de oefening mooi uit. Als laatste balk: de wisselspagaat kan ze helaas niet verbinden en de choreografie is wat wiebelig, maar verder is de oefening mooi en ze haalt haar acro verbinding, een belangrijk doel! De punten vallen helaas wat tegen, maar Lilly heeft een prachtige halve finale geturnd. Ze wordt 17e deze wedstrijd, wat helaas net niet genoeg is voor een plekje in de finale, maar ze heeft wel een reserve plekje voor vloer!

In de laatste wedstrijd mochten de senioren Emily en Seline turnen. Beide startte zeer sterk op brug met handstanden en losomhandstand gehaald. Daarna bij balk turnt Emily een mooie oefening, maar gaat er helaas af met haar arabier. Ze turnt wel haar acro combi, waar ze hard op geoefend heeft. Seline turnt een wiebel na haar wisselspagaat, maar turnt daarna haar oefening keurig uit zonder andere wiebels. Zij krijgt een mooie 11.300 voor haar balk oefening. Dan gaan we door naar vloer, door een blessure is Emily niet optimaal voorbereid en de spanning is hoog. Ze overtreft zichzelf en turnt een prachtige oefening waarbij ze haar schroef stickt en haar punch salto hoog turnt, een oefening waar ze trots op mag zijn. Seline turnt een mooie vloeroefening met overslag strek - punch nieuw in haar oefening. Ook zijn de gymnastische sprongen mooi wijdt, maar helaas gaat haar 1 1/2 schroef achterover niet helemaal lekker en kan ze deze net niet landen. Als laatste mogen deze meiden nog springen. Seline turnt 2 mooie tsukahara's en Emily turnt ook haar tsukahara mooi uit! Al met al een goede wedstrijd met hier en daar wat verbeter puntjes.

Deze wedstrijd eindigt Emily als 19e en Seline als 11e wat voor beide meiden helaas niet genoeg is om zich te plaatsen voor de bondsfinale op 20 april in Den Haag.
Maar met haar mooie balk oefening behaald Seline nog wel een plekje in de balk finale op 21 april!