HAARLEM - Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) is de nieuwe titelpartner en ook het goede doel van de Haarlem City Walk, de wandeltocht door historisch Haarlem waarvan dit jaar de 2e editie georganiseerd wordt. De komende edities heet dit wandelevenement daarom de KiKa Haarlem City Walk.

Sportorganisatie Le Champion en KiKa slaan de handen ineen om de komende jaren een succesvol wandelevenement neer te zetten in de Noord-Hollandse hoofdstad. Dit jaar zal de KiKa Haarlem City Walk op zaterdag 13 mei plaatsvinden. Wandelaars kunnen zich vanaf maandag 9 januari inschrijven voor afwisselende routes van 10, 16 en 25 km door historisch Haarlem.

Wandelen voor KiKa


KiKa financiert wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Sinds de oprichting van KiKa in 2002 is het genezingspercentage van kinderen met kanker gestegen van ruim 70% naar 81% in 2022. De doelstelling is om een genezingspercentage van 100% te behalen. Deelnemers aan de KiKa Haarlem City Walk kunnen bijdragen aan dit belangrijke doel door bij hun inschrijving een eigen actie voor KiKa te starten of een vrijwillige donatie te doen. Alles mag, niets moet.

Populair wandelevenement


De 1e editie van het wandelevenement door Haarlem was met iets meer dan 5.000 deelnemers uitverkocht. Dit jaar kunnen er meer wandelaars meedoen. De organisatie verwacht op zaterdag 13 mei ruim 7.000 deelnemers aan de start. Met drie afstanden van 10, 16 en 25 km door stad en natuur is er voor ieder wat wils.

Elke stap is raak in historisch Haarlem


In de stad die in de vroege Middeleeuwen ontstond is veel te zien en beleven. De route van 10 km brengt de deelnemers door het levendige stadscentrum, waar langs de grachten en in de pittoreske straatjes volop historie en cultuur te ontdekken valt.

De 16 km-wandelaars gaan gedeeltelijk langs het Spaarne, de rivier die in de 13e en 14e eeuw een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van Haarlem. Rondom de stad liggen ook prachtige buitenplaatsen, die vroeger het afgesloten domein van welgestelde families waren. De 25 km-route brengt de deelnemers langs en over deze indrukwekkende landgoederen.

Inschrijving


Vanaf maandag 9 januari is het mogelijk om je in te schrijven voor de KiKa Haarlem City Walk via www.kikahaarlemcitywalk.nl. Bij je inschrijving kun je ook een eigen actie voor KiKa starten of een vrijwillige donatie doen die bijdraagt aan het verhogen van het genezingspercentage van kinderen met kanker.