HEEMSKERK - In dit weekend van 11 en 12 juni a.s. wordt er op sportcomplex Assumburg een groot prestatief toernooi gehouden: het eerste ITQ DSS NK Kwalificatietoernooi Beach Handball

Met 45 deelnemende teams uit het gehele land en 120 wedstrijden is het toernooi helemaal vol. Het toernooi is onderdeel van de landelijke NHV Beach Tour, wat inhoudt dat er gespeeld kan worden voor een plaats op het Nederlands Kampioenschap in augustus. De deelnemende categorieën zijn de jongens van de A- en C-jeugd plus alle teams, van de D-jeugd tot en met senioren bij de Dames.

Beach Handball is niet te vergelijken met het reguliere zaalhandbal. Beach Handball gaat over beleving, snel spectaculair spel en Fair Play. Muziek, pirouettes, vliegertjes en highfives zie je tijdens elke wedstrijd terugkomen. Dit maakt het ook voor toeschouwers heel aantrekkelijk om naar te kijken.

Het toernooi heeft niet alleen een sportieve inslag. Het toont ook de maatschappelijke betrokkenheid van DSS met twee goede doelen die aan het toernooi zijn gekoppeld: Stichting Kind & Brandwond en Gouden Dagen Heemskerk. De vrijwilligers van Gouden Dagen brengen de mensen vanuit de verzorgingshuizen van Heemskerk en vanuit de wijk naar het Beach Handball complex waar zij als VIP’s zullen worden ontvangen. Ook voor hen is het na deze bijzondere jaren weer erg leuk om er op uit te gaan. Voor Kind & Brandwond zal er tijdens het toernooi gecollecteerd worden.


Zomers
Dat het een leuk ’beach-weekeinde’ gaat worden, daar gaat de organisatie vanuit. Het hele toernooi kent een festivalachtige uitstraling in zomerse sferen. Iedereen vanuit de omgeving is dan ook van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen op ons complex en te genieten van prachtige wedstrijden onder het genot van een drankje en hapje te verkrijgen bij de aanwezig foodtruck van Bite Us, Marx O’Larry’s of in onze gezonde sportkantine.

Dit toernooi is mede mogelijk door de bijdrage van de gemeente Heemskerk en de diverse sponsoren. Het laat weer eens zien hoe samenwerking in de regio garant staat voor nieuwe sportieve initiatieven!

Wil je ook kennis maken met deze sport, kom dan vooral kijken tijdens het weekend van 11 en 12 juni en laat je verrassen! Vrijblijvend een proeftraining is ook altijd mogelijk, meld je dan aan bij beach@dsshandbal.nl en wij nemen contact met je op.