LONDON - Tallon Griekspoor (foto) en Tim van Rijthoven hebben zich maandagavond geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon.


Griekspoor, uit Nieuw-Vennep, was opnieuw te sterk voor Fabio Fognini (ATP-63): 5-7,7-5,6-3,6-4. Griekspoor (ATP-53) klopte de Italiaan in januari ook op de Australian Open en Fognini verloor vorige maand op Roland Garros ook van Botic van de Zandschulp.

Onze landgenoot,die vorig jaar bij zijn debuut in Londen verloor,had de laatste weken behoorlijk goed gespeeld op gras. Zijn opponent werkte pas zijn eerste graspartij van het jaar af en hoewel de 35-jarige Fognini meer ervaren is,kwam hij op de belangrijke momenten te kort.

Tim van Rijthoven heeft op Wimbledon ook de tweede ronde bereikt .De nummer 104 van de wereld,die eerder deze maand op een wildcard het toernooi van Rosmalen won, had weinig moeite met de Argentijn Federico Delbonis: 7-6 (7),6-1,6-2.

De 25-jarige Van Rijthoven ontving na zijn titel een wildcard en debuteerde op een grandslamtoernooi. Hij kwam in de eerste set terug van een break achter en benutte in de tiebreak zijn derde setpunt,terwijl Delbonis er een kreeg. Van Rijthoven serveerde ijzersterk (15 aces) en liet met in totaal 35 winners Delbonis in de volgende sets kansloos.