HEEMSKERK - Afgelopen zaterdag was de derde plaatsingswedstrijd voor de middenbouw teams niveau 3 in Amsterdam. Voor TOSS deden hier Claire Veenman, Elaia Boot-Olazabal, Lizzy Driessen, Noémi Rettob en Fajah Soffner, mee. Anaïs van Raaij kon helaas door ziekte niet meedoen. De afgelopen weken hebben de meiden goede stapjes gemaakt met de oefeningen en dat hebben ze vandaag laten zien. Ze turnden mooie oefeningen die dan ook regelmatig met hoge cijfers beloond werden. De hoogste drie scores telden mee voor het teamresultaat en ze eindigden uiteindelijk met 148,259 net naast het podium op de vierde plaats.

Zondag was het de beurt aan de niveau 5 toppers. Ilana de Jong, Femm de Wit, Bente van Elst en Feline Roemer wisten niet alleen goud te behalen in hun eigen wedstrijd, maar van alle 13 niveau 5 teams vandaag behaalden ze de eerste plaats!

Ilana, Feline en Bente startten nog wat onzeker op balk, maar Femm pakte dit toestel helemaal in. Met een prachtige handstand behaalde zij een 13.700 en daarmee de hoogste dagscore op balk! Op vloer en sprong werden goede oefeningen geturnd en op brug lieten Feline en Ilana met het tweede en derde brugcijfer van de wedstrijd zien, zeer stabiel te turnen. Bente spande de kroon, ze sloot af met een prachtige oefening met getelde opzwaai horizontaal met een 13.650 en stak daarmee meer dan een halve punt boven de nummer 2 uit!

Individueel hebben de meiden laten zien dat ze thuis horen in dit niveau en werden in hun wedstrijd: Femm 3e, Bente 5e, Ilana 6e en Feline 7e. Over de gehele dag resp. 10e, 14e, 15e en 19e van de maar liefst 66 turnsters!

Wat een mooie afsluiting van de serie tweede voorwedstrijden in Beverwijk! Komende weken de tijd om lekker uit te bouwen en te werken naar nieuwe doelen voor de 3e voorwedstrijd.