HEEMSTEDE- Goud voor Ava Emanuel (14 jaar) HollandSchermen op internationaal schermtoernooi in Duitsland. Ava Emanuel, jeugdschermster van HollandSchermen, behaalde dit weekend de 1e plaats in de categorie - floret onder 15 jaar - op de 10e editie van het “Inflight Challenge”. Haar clubgenoot Ashwan Yoemrati behaalde zilver in de categorie floret jongens boven 15 jaar. Het toernooi in Bocholt was de afsluiting van een schermkamp voor 85 deelnemers uit zestien landen.

Florettist Ava Emanuel kwam het toernooi eenvoudig door. Van de negen wedstrijden in de poolfase verloor ze er een. Als 1e geplaatst op de ranglijst kreeg ze vrijstelling voor het tableau van 32. In drie eliminaties versloeg ze achtereenvolgens een Spaanse (15-4) en twee Turkse schermsters (15-2 en 15-1). In de finale tegen snelle, linkshandige Turkse schermster Ay Elifsu moest Ava meer uit de kast halen. Na een achterstand van 0 – 2, won ze uiteindelijk met 15-13. Ava: Ik ben trots dat ik de rust kon bewaren en in de wedstrijd kon toepassen wat ik in het trainingskamp leerde.

HollandSchermen geeft schermtrainingen in Sportcomplex De Meent Bauerfeind in Alkmaar voor iedereen vanaf 7 jaar. www.hollandschermen.nl.