VELSEN-ZUID - Telstar heeft vrijdagavond goede zaken gedaan door Helmond Sport met 2-0 te kloppen. Trainer Andries Jonker had vooraf nogal wat personele problemen omdat enkele spelers niet mochten aansluiten vanwege het feit dat de uitslagen van de coronatest niet op tijd binnen was.


Zo moest Jonker het doen zonder basisspelers Sven van Doorm en Vincent Regeling. Met een jong elftal begon Telstar goed aan het duel. Zo schoot Welal Cagro op de paal. Gaandeweg kwam ook Helmond Sport beter in het spel met een poging van Thomassen die maar net over ging waardoor men met 0-0 ging rusten.

Jonker greep in door Sebastian Soto te brengen voor de tegenvallende Gyliano van Velzen. Soto drukte vervolgens binnen twintig minuten zijn stempel met twee goals. De Norwich City-huurling haalde kort na rust hard uit na een assist van Shayne Pattynama, en een kwartier later was het zelfde duo verantwoordelijk voor de 2-0. Nu kopte Soto raak achter de kansloze Van Gassel waarna Helmond Sport er in het laatste half uur niet meer aan te pas kwam.