MILL - Op zaterdag 3 december reisde DSS naar Mill (Noord-Brabant) om te spelen tegen MHV. Het team uit Heemskerk was een zeer select groepje aangezien een aantal speelsters geblesseerd, ziek of verhinderd was. DSS moest dus doseren om de wedstrijd goed uit te spelen en eventueel zelfs te verrassen met punten.

Vanaf het eerste fluitsignaal leek DSS de onderliggende partij, de achterstand liep gedurende het eerste kwartier snel op. Via 5-1, werd het 6-3, toen 9-4 en daarna zelfs 11-4. Vervolgens werd er zowel aanvallend als verdedigend beter samengewerkt met als gevolg dat de Heemskerkse ploeg (mede via Roos van Hensbergen) terugkwam tot een stand van 12-9. Aanvallend werd een aantal keer goed zonder bal ingelopen door Kim de Ruyter wat werd gevolgd door mooie doelpunten. Bij rust was de stand 17-12.

Na de rust bleef de gehavende ploeg van Zoran Jovanovic knokken. Figuurlijk, maar ook bijna letterlijk. MHV speelde hard spel en de arbiters straften dat niet altijd af. Er volgde een nogal onsportieve wedstrijd.

DSS zette, ondanks dat, de achtervolging in en kwam via 17-15 op 22-21. Dichterbij dan 1 punt verschil kwamen de Heemskerkse dames echter niet meer, want daarna werd het 25-23 en 27-25. De laatste minuten van de wedstrijd miste DSS wat kansen terwijl MHV deze wel benutte, met als gevolg dat de einduitslag 29-26 was.

DSS mag trots zijn op het resultaat dat zij behaalde met een kleine selectie die veel strijdlust vertoonde.

Volgende week zaterdag, 10 december speelt DSS om 19.30 uur in Sporthal de Waterakkers tegen MEOS uit Nederweert (Limburg).

Doelpunten: Roos van Hensbergen (9), Angelique de Groot (8), Kim de Ruyter (8) en Ilse Groot (1).