ALBERGEN - Zaterdag 13 november reisde een smalle selectie van DSS twee uur en een kwartier naar Albergen voor de wedstrijd tegen de Tukkers. De groep was klein vanwege een aantal blessures en gezondheidsproblemen.

DSS kwam al vrij vlot in de wedstrijd op achterstand (3-0), maar trok de score ook snel weer recht (3-3). De Tukkers speelden bijna iedere aanval een snelle tegenaanval en DSS ging daar niet goed mee om. Dit kwam omdat zij te traag waren in de omschakeling van aanval naar dekking. Daardoor keken de Heemskerksen halverwege de eerste helft tegen een achterstand van 4 punten aan (11-7). De thuisploeg breidde de voorsprong langzaam uit omdat DSS in de dekking te statisch en te afwachtend was en daarnaast te weinig met elkaar communiceerde. Bij rust was de stand daardoor 18-11.

Na de rust kwam DSS dichterbij doordat zij meer grip hadden op de snelle omschakeling van de Tukkers (23-18). Maar aanvallend kwam de ploeg van Zoran Jovanovic moeilijk tot scoren. Zelfs in overtalsituaties wisten zij zichzelf niet te belonen. De Tukkers gingen daarentegen gestaag door met scoren en daardoor werd het verschil steeds groter en eindigde de wedstrijd in 35-25.

De 15-jarige Daphne Neeft maakte haar debuut bij het eerste damesteam van DSS. Ze bekroonde dit met een mooi doelpunt van afstand!

Volgende week speelt DSS opnieuw een uitwedstrijd. Dan zijn zij om 20.45 uur te vinden in Raalte waar ze aan zullen treden tegen de reserves van Kwiek.