WOGNUM - Zaterdag 30 oktober speelde de dames van handbalvereniging DSS, na een weekje rust, tegen de reserves van SEW in Wognum.

DSS kwam in de eerste minuten op een achterstand van 1-4, maar knokte zich vlot terug tot een gelijke stand van 5-5. Met name Britt van Elsacker en Kim de Ruyter speelde hierin een belangrijke rol. De dekking van DSS stond nog niet optimaal. DS had moeite met de beweeglijkheid van de speelsters van SEW en vervolgens het weerhouden van de cirkelspeelster. Toch bleef de stand gelijk op gaan door o.a. scores van de cirkelloopsters Roos van Hensbergen en Natasja de Vries (7-7 en 10-10).

Bij rust keek DSS desondanks tegen een kleine achterstand aan van twee punten. De dames wisten dat winst zeker mogelijk was wanneer er aanvallend met geduld zou worden gespeeld en de juiste ruimtes zouden worden benut.

Ze kwamen qua score weer bij (18-18) en zelfs op 3 punten voorsprong (22-25)! Maar vervolgens kregen drie Heemskerkse speelsters vlak achter elkaar een twee-minuten tijdstraf. Doordat DSS in ondertal speelde, had zij moeite met het voorkomen van tegendoelpunten. Daarnaast werd aanvallend zeer slordig gespeeld met veel technische fouten. De bal werd een aantal keer in de handen van de tegenstander gespeeld. Deze slordigeheden strafte SEW direct af. Het gevolg was dat de Heemskerksen weer tegen een achterstand van 3 punten aankeken (29-26)… Yvett van Dijk probeerde in deze fase van de wedstrijd haar team nog mee op sleeptouw te nemen door een aantal mooie ballen vanuit de rechterhoek te scoren en penalty’s te benutten. Het mocht echter niet baten, want DSS kwam niet meer dichterbij en verloor met 33-29.

De Heemskerkse dames moesten het deze wedstrijd doen zonder de geblesseerde Angelique de Groot.

Volgende week zaterdag, 6 november, speelt DSS om 19.30 uur een thuiswedstrijd tegen de reserves van Quintus uit Kwintsheul.

Doelpunten: Britt van Elsacker (7), Yvett van Dijk (6), Kim de Ruyter (5), Bo Roele (3), Natasja de Vries (3), Maxime Sinnige (2), Roos van Hensbergen (2), Marijn Hofste (1).