HEEMSKERK - Zaterdag 12 november vond de eerste individuele plaatsingswedstrijd turnen 1e, 2e en 3e divisie plaats in Zierikzee. Lilly Rems en Vera Rijnberg beten het spits af op de vroege zaterdagochtend.

Lilly en Vera turnen voor het eerst in de junior divisie 2 categorie, dus ze zijn een supplement omhoog gegaan van D naar C.

Daarnaast was het voor hen de eerste officiële wedstrijd sinds lange tijd, aangezien zij door corona vorig jaar geen landelijke wedstrijden konden turnen. De meiden hadden dus wel wat terechte spanning.

Lilly mocht ook nog eens als allereerste van de dag turnen op vloer, dus ze mocht meteen aan de bak.

De wedstrijd verliep voor haar hartstikke goed. Een mooie nieuwe serie en een stukje nieuwe choreografie op vloer, op sprong een landing tot stilstand, op brug prachtige opzwaaien en voor het eerst een wippertje en op balk alle verbindingen geturnd en een prachtige afsluiting van haar wedstrijd met een welverdiende 6e plek!

Vera haar voorbereiding was heel matig geweest, zij heeft in de afgelopen 3 weken slechts 2 trainingen kunnen doen door een blessure aan haar teen. Desondanks turnde ook zij een goede wedstrijd! Schroef op vloer gelukt, een mooie sprong, haar brug oefening helemaal doorgeturnd, alleen balk ging wat minder met 1 val en wat wiebels, maar toch ook een zeer mooie en strakke flikflak. Voor haar een mooie 16e plek.

In de avond mochten Marijn Snijders, Irma Warms, Emily Six en Seline Zwanikken hun eerste individuele voorwedstrijd turnen. Zij hebben na de wedstrijd vorige week hard gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten. Marijn begon op vloer. Dit ging goed, alleen wat schoonheidsfoutjes. Op sprong turnde ze een nette tsukahara. Haar brugoefening ging ook goed, tot de afsprong, waar ze helaas een val moest incasseren.

Het laatste toestel balk ging gelukkig wel weer goed, dus netjes afgesloten! Ze is de wedstrijd als 14e geëindigd. Emily, Irma en Seline begonnen op de andere baan op sprong. Hier hebben alle meiden een nette tsukahara neergezet. Bij brug zijn er al grote stappen gezet ten opzichte van de week ervoor. Seline was helaas gevallen, maar heeft haar oefening netjes afgemaakt. Op balk was het niet de dag van de combinaties, maar werd er verder strak geturnd en is iedereen erop blijven staan. De meiden hebben de wedstrijd sterk afgesloten met drie strakke oefeningen op de vloer. Het was een spannende wedstrijd, waar alle scores dicht op elkaar lagen. Uiteindelijk is Irma 3e geworden en is ze daarmee gelijk geplaatst voor de halve finale. Seline eindigde op de 6e plek en Emily op de 10e plek. Alle meiden mogen trots zijn over hoe ze geturnd hebben!