AMSTERDAM - Ajax heeft in de achtste speelronde van de eredivisie zijn eerste nederlaag geïncasseerd. In de Johan Cruijff Arena moest de koploper buigen voor FC Utrecht (0-1)

Tot deze zondag boekte Ajax louter ruime thuiszeges, maar FC Utrecht bleek van een ander kaliber. en had daarbij in doelman Maarten Paes een absolute uitblinker. Met name na rust hield hij ondermeer Haller en Tadic van het scoren af. De thuisploeg werd de gehele wedstrijd fel op de huid gezeten en had het daar lastig mee. Het was dan ook de verdienste van de gasten dat Ajax nooit sprankelde zoals in de weken daarvoor.

Ajax trok het duel na de rust steeds meer naar zich toe, maar aangezien Paes niet was te passeren kreeg men het deksel op de neus. De door Ajax opgeleide Django Warmerdam haalde een kwartier voor tijd droog uit en tekende zo voor de eerste thuisnederlaag in tien maanden voor Ajax.