HAARLEM - Op 16 december bestaat FC Haarlem Kennemerland 12,5 jaar. Door jarenlange inspanning van bestuur en vrijwilligers is FC Haarlem-Kennemerland uitgegroeid tot een bloeiende club met meer dan 800 leden en jeugdteams in alle klassen: een van de grootste zaterdagclubs in de regio. De focus ligt op een ambitieuze jeugdopleiding, waarbij het voetbalplezier en een goede positieve sfeer voorop staan. De gemeente Haarlem investeerde afgelopen zomer in een nieuw kunstgrasveld.


Na het faillissement in 2010 fuseerde HFC Haarlem met Kennemerland FC. Samen werden ze FC Haarlem-Kennemerland met een nieuwe missie: voetbalbeleving voor iedereen. Vanaf het begin heeft

FC Haarlem-Kennemerland vooral veel aandacht besteed aan de jonge voetballers en een leerlijn voor de jeugdtraining opgesteld: de Rode Draad. Hierdoor is de club stabiel gegroeid met veel jonge spelers.

Arjen Overbeek, bestuursvoorzitter: "Inmiddels staat de club niet meer in de kinderschoenen maar zijn we een volwassen voetbalclub geworden met een grote groep enthousiaste jonge spelers, allemaal jonge Haarlemmers die willen voetballen in een positieve sfeer met aandacht voor iedereen. Door heel doordacht te investeren in de jeugd heeft de club haar bestaansrecht steeds verder uitgebouwd. We barsten inmiddels uit onze voegen, onze vrijwilligers komen handen en voeten te kort om het allemaal bij te benen. Dus we moeten inmiddels oppassen om niet aan het succes te bezwijken, terwijl voetbal op deze historische plek in het Noordersportpark niet meer weg te denken is."

Feest en wedstrijd tussen oud-spelers op 16 december
16 december is de officiële datum dat de club 12,5 jaar bestaat en is het feest. Van 19.00 tot 20.00 uur is er een wedstrijd tussen de teams waaruit FC Haarlem-Kennemerland is ontstaan. Vanaf 20:00 uur is er een avondprogramma met een terugblik op het ontstaan van de club en de voorgaande jaren, de uitreiking van de vrijwilliger van het jaar bokaal en gegraveerde 12,5 jaar HK glazen voor de vrijwilligers.