SPAKENBURG - Koninklijke HFC heeft de achterstand op koploper Katwijk weer iets zien oplopen. De ploeg van trainer Gertjan Tamerus verloor dinsdagavond schlemielig bij IJsselmeervogels (1-0) terwijl Katwijk gelijk speelde tegen Spakenburg.

De Haarlemmers zien door de nederlaag de achterstand oplopen tot vijf punten en dat was gezien het spelbeeld zeker niet nodig. Met name in de eerste helft kreeg men voldoende kansen om IJsselmeervogels op achterstand te zetten onder meer via Vlak, Brandsma en Payne. Danny Holas wa shelemaal dichtbij, maar zijn inzet belandde via twee palen in de handen van keeper Schaap.

Ook na de rust ligt Schaap in de weg bij een poging van Brandsma en vervolgens is het aan de andere kant raak als een slap schot via Wessel Boer in het eigen doel verdwijnt. Koninklijke HFC lijkt het daarna even kwijt, probeert het nog wel met een slotoffensief, dioch eindigt met lege handen.